Varukorg

FUNKISKÖK
0

Vad är Lilla Funkiskök?

Lilla Funkiskök är en webshop där du kan köpa ett urval av Funkisköks moduler som tillverkas på beställning och skickas direkt hem till dig.

Till skillnad från Funkiskök där vi jobbar med lite större beställningar, kan vi i Lilla Funkiskök ta emot styckebeställningar. Vi håller priserna rimliga genom att leverera modulerna obehandlade samt att inte erbjuda personliga köp och planeringsråd. Såklart finns vi här via mail om det skulle uppstå frågor under eller efter ditt köp.

Hållbarhet

I en tid när vi behöver ta tillvara på resurser och tänka långsiktigt har vi sett ett ökat behov av att kunna renovera sitt befintliga kök eller endast byta ut delar av det. Med våra moduler i Lilla Funkiskök är det enkelt att bygga vidare på sitt kök, bygga ett helt nytt mindre kök eller komplettera med extra förvaring. Enkelt och flexibelt.

Historia

Det var under 30- och 40-talet som funktionalismen spreds i Sverige och man började utforma köken utifrån hur de faktiskt skulle användas. Den svenska köksstandarden med fasta modulmått fick fäste framförallt under miljonprogrammet på 60- och 70- talet och har sedan spridits över världen. Den stora fördelen med att kunna bygga till och renovera sitt befintliga kök tack vare standardiserade mått, börjar återigen bli aktuellt. Vi på Funkiskök har tagit fram moduler som passar in i de allra flesta hem, med en tidlös design som vilar i det köksformspråk som startade med funktionalismens intåg i den svenska arkitekturen. Ett lätt och avskalat uttryck som ännu präglar dagens formgivning och tid.

Massivt trä

Alla moduler byggs från grunden i vårt snickeri i Skåne. För oss är det viktigt att våra kök tillverkas i Sverige och att bara använda naturliga råvaror. Därför har alla våra kök massiv furu i stommar, hyllplan och lådor. En köksinredning med massiva trästommar håller i flera generationer och gör det till en både miljövänlig och långsiktigt hållbar lösning.

Modulerna

Alla moduler är helt färdigmonterade och levereras som kompletta skåp. Våra lådor glider på Blums dämpade fullutdragsskenor. Ställfötter och främre socklar levereras löst med köken och monteras på plats. Samtliga skåp levereras utan handtag.

Luckor och lådfronter tillverkas i djupfräs MDF i serien Original och i massiv furulamell i serien Modul. Modulerna i Lilla Funkiskök levereras alltid helt obehandlade så att de enkelt kan anpassas i hemmet. Behöver man ha en synlig sida har vi tagit fram en liten sockellist som fästs på modulens sida för att dölja ställfötterna. Man kan även välja en av våra täcksidor.

Komplettera ett befintligt kök

Att renovera ett gammalt kök som kan vara upp emot 90 år gammalt går alldeles utmärkt och är något vi vill uppmuntra. I dessa kök är ofta överskåpen i bättre skick än bänkskåpen och går därför lättare att renovera. Bänkskåpen slits mer i daglig användning och många vill även komplettera med en diskmaskin. Vaskskåp och diskmaskinsfront är två produkter vi ofta får förfrågningar om att byta ut. Även moduler med lådförvaring kan vara utslitna efter många generationers användande.

De moduler vi har tagit fram går fint att använda till just dessa justeringar. Om du vill behålla överskåpen och komplettera med nya bänkskåp är det bra att få modulerna omålade. Du kan då montera ned luckorna från de gamla skåpen och måla dem samtidigt som de nya. Passa på att slipa av och laga eventuella skador, så gamla och nya luckor får samma förutsättningar inför målning.  

När luckor och lådfronter är på lackering eller målning passar man på att slipa av gamla stommar och sedan ytbehandlar man nya och gamla stommar samtidigt. Slutresultatet blir väldigt fint och man har dessutom sparat på jordens resurser.